Meditatie – informatie

Waarom meditatie?

Door het drukke leven van alledag komen we vaak te weinig aan onszelf toe.  Dat maakt het nog belangrijker om je dagelijks even terug te trekken in de stilte. Dan leer je beter om soms ook alleen te zijn.

In onze complexe maatschappij met zoveel nadruk op prestatie en competitie krijgen we snel te maken met stress en neerslachtigheid.
Grijze wolken stapelen zich op en het uitzicht wordt wazig.

Meditatie kan je helpen om je terug te brengen naar wie jij bent. Dat geeft zelfvertrouwen en maakt je duidelijk welk doel je wilt bereiken.

Je gaat meer van jezelf houden.

Mediteren in een groep(je) helpt je ook om je thuis dagelijks even terug te trekken om je geest rustig en leeg te maken. Je trekt tevredenheid en voldoening aan voor jezelf en daarmee ook voor je omgeving.

De meditatieles is opgebouwd in 5 delen :

  1. We beginnen met een geleide visualisatie, waarbij ik je terugbreng naar het voelen van je lichaam.
    Daardoor komt je denken wat tot rust.
  2. Een langzame loopmeditatie om zowel beweging als rust tegelijk te ervaren en om op die manier meer gewaarzijn in het dagelijks leven te brengen.
  3. Het liggend luisteren naar muziek, vaak mantra’s, om je in een andere zijnslaag te brengen, meer afgestemd op schoonheid en harmonie.
  4. Een periode van stil zitten, waarbij je kunt focussen op je lichaam en je ademhaling.
    Zodra je merkt,dat je gaat denken, kan je je een witte wolk aan een blauwe hemel voorstellen. Je stopt je gedachten in de wolk en laat ‘m wegdrijven en je gaat terug naar de lege blauwe lucht.
  5. Afsluiting met een kopje thee en wat napraten.

Mee doen of informatie?
Bel me op 020 – 6925957 of stuur een mail: jokehahn@gmail.com